Buchete mireasa

buchete mireasaCand vorbim despre crearea buchetului de mireasa, acest accesoriu vedeta trebuie sa fie unic, special, creat in detaliu, in ton cu personalitatea si tinuta miresei.

Stim ca va doriti ca ziua nuntii voastre sa fie perfecta, asa ca ne-am propus sa va dam cateva detalii despre florile din buchetul miresei, ce te va insoti pe tot parcursul zilei speciale. Astfel vei fi sigura ca ai facut cea mai buna alegere in ceea ce priveste florile din buchetul tau de mireasa.

Semnificatia ancestrala a buchetului de mireasa consta in credinta straveche ca mirosul florilor alunga spiritile rele, aducand noroc si prosperitate celei care il poarta. Dincolo de aceasta, simbolistica fiecarei flori din buchet, dar si a culorilor, ne va aduce noi semnificatii pentru buchetele de mireasa.

Fiecare floare are simbolul ei, legat sau nu de aspect si culoare.

De exemplu  trandafirul , floarea, poate cea mai folosita in buchetul de mireasa, are o sumedenie de semnificatii, legate in special de culoarea sa: daca e alb atunci reprezinta inocenta, dragostea eterna, liniste si se refera la o mireasa eleganta si fina, daca e rosu atunci se refera la dragostea nebuna, pasiunea sentimentelor si la o mireasa pasionala.

  • Trandafirul roz – inseamna “crede-ma” si este o culoare mai linistita.
  • Orhideea - este considerata o floare exotica, tropicala, iar purtatoarei buchetului din orhidee ii da o nota exotica, speciala, indrazneata.
  • Floarea-soarelui – simbolizeaza apropierea, intimitatea, longevitatea, traditie, fertilitate si virilitate, dar si stralucire si generozitate. O mireasa vesela si exuberanta va alege aceasta floare sa domine buchetul ei de mireasa.
  • Lacrimioarele - sunt simbol al inocentei, iar mireasa care va dori aceste flori in buchetul ei, este considerata o mireasa credincioasa, fina, copilaroasa.
  • Crinul - semnifica devotament si prietenie si este potrivit unei mirese simple, dar eleganta.
  • Cala – este considerata un simbol al stilului si elegantei, iar hortensia dragostea, recunostinta si sinceritatea. Hortensia mai poate semnifica si vanitate si laudarosenie.
  • Lalelele - transmit eleganta, gratie si diplomatie si se potrivesc unei mirese rafinate, iar bujorul prin simbolistica sa, i se potriveste unei mirese elegante, sensibila si gratioasa.
  • Garoafele, iedera, panselutele, floarea de Nu Ma Uita sunt simbol al dragostei si respectului, iar liliacul este semn al tineretii si prosperitatii.

Anemona, gerbera, florile de camp si oricare dintre florile verii care va sunt pe plac va pot reprezenta in acea zi importanta. In functie de stilul nuntii, culoarea si floarea preferata vom face un buchete special pentru fiecare mireasa in ton cu aranjamentele florale.